Julietta: Jamiejeva i Gennarova Margherita

@gennarocontalo, Instagram
Ako ne možete bez talijanske hrane, obavezno pogledajte ovaj video...
Vidi originalni članak

Pizzi rijetki mogu odoljeti. Kombinacija domaćeg tijesta, kiselkastog umaka od rajčice, mozzarelle i bosiljka odavno je nadišla granice Italije i udomaćila se u cijelom svijetu. 

Jamie Oliver i Gennaro Contaldo ponešto su izmijenili recept za klasičnu margheritu - dodali su cheddar, cherry rajčice i nazvali je Julietta.

 

 

Prvo umijesite tijesto prema Gennarovom receptu, a zatim je bogato nadjenite i uživajte.

 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 7 g suhog kvasca
  • 325 ml tople vode

 

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno i sol. Kvasac stavite u toplu vodu i izmiješajte, a zatim ulijte u brašno i mijesite desetak minuta.
  2. Razdvojite tijesto na četiri dijela, pobrašnite i ostavite da se diže 2 sata.
  3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i pecite 7-10 minuta.

 

Gennarova je smjesa dovoljna za četiri okrugle pizze promjera 30 cm. Pogledajte u videu kako su je poznati chefovi nadjenuli.

 

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr