Napravi kruh s maslacem i češnjakom

Instagram/@halfbakedharvest Kruh s češnjakom i maslacem
Zamiriši dom domaćim, aromatičnim kruhom s maslacem i češnjakom...
Vidi originalni članak

'Pull apart' kruh je vrsta popularnih krušnih peciva, koja su izrazito sočna, dobro začinjena i lako se trgaju rukama. Zbog posebnog oblika, izgleda zaista impresivno na pladnju, a uz to je izrazito ukusan i jednostavan za pripremu!

Sve što trebaš napraviti jest tijesto za kruh na bazi mlijeka, razvaljati ga, namazati s maslacem od češnjaka, pa tijesto izrezati na male kvadratiće. Zatim se kvadrati tijesta slažu jedan na drugi, a potom se slažu u kalup za pečenje. Recept dolazi iz kuhinje popularne food blogerice Tieghan Gerard, a recept za ovu gastro deliciju čeka te u nastavku!

 

ukusnije ne može Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom

 

Kruh s maslacem i češnjakom

Sastojci:

  • 600 grama brašna
  • 2 paketa instant kvasca
  • 1 žličica soli
  • 250 mililitara punomasnog mlijeka
  • 160 mililitara punomasnog vrhnja
  •  3 žlice meda
  • 10 žlica maslaca
  • 1 jaje
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 35 grama svježe naribanog parmezana
  • 2 žlice suhog peršina
  • 1 žlica nasjeckane svježe kadulje ili origana
  • krupna morska sol
  • svježi timijan za ukrašavanje

 

omiljeni zalogaj Mali vodič za pripremu domaćih pereca

 

Postupak:

  1. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, kvasac i sol. Dodaj toplo mlijeko, zagrijano vrhnje, med, jaje i 2 žlice maslaca. Miješaj mikserom 4-5 minuta.
  2. Pokrij posudu plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat.
  3. U međuvremenu pomiješaj maslac sobne temperature, češnjak, parmezan, peršin i kadulju s malo soli. 
  4. Premjesti tijesto na radnu površinu i izreži ga na 4 jednaka dijela. Jedan po jedan komad na pobrašnjenoj površini razvaljaj u veliki pravokutnik. Preko svakog komada tijesta rasporedi 1/4 smjese od maslaca i češnjaka, a zatim tijesto prereži uzdužno na 3 trake. Izreži trake poprečno na 4 trake kako biste dobili 12 kvadrata. Složi svih 12 kvadrata tijesta jedan na drugi.
  5. Ponovi s preostala 3 komada tijesta pa složi dobivene svežnjeve tijesta u lagano namazanu posudicu za kuglof, ostavljajući male razmake između hrpica tijesta, kako bi moglo rasti (odvojite prstima tijesto u skupinice po 4 kvadrata).
  6. Pokrij posudu plastičnom folijom i pusti da se diže na toplom mjestu dok tijesto gotovo ne dosegne vrh posude, oko 1 sat. 
  7. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva pa peci kruh dok ne porumeni, 30 do 40 minuta.
  8. Ostavite da plehu 5 minuta, a zatim ga pažljivo izvadi. Premaži ga s rastopljenim maslacem i pospi krupnom morskom soli te prije posluživanja ukrasi grančicama timijana. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Food blogerka | VARÍME (@varime.blog)

 

Pregacha predstavlja... Kad ti ponestane kruha, napravi kruščiće s kefirom!

as u rukavu Univerzalno tijesto za mekana mliječna peciva

 

Posjeti Gastro.hr