Kaneloni s rajčicom

Probajte ovaj neuobičajeni recept tjestenine s rajčicom.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 24

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 73

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,bijeli
  • 4 kom češnjak
  • 500 g mljeveno meso
  • 400 g ricotta
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica parmezan
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 1 kom rajčica ( ketchup)
  • 0.25 šalica bosiljak, vezica
  • 35 g mozzarella

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°c. Propirjajte luk i polovicu češnjaka te dodajte meso. Pomiješajte ricottu, jaja, 3/4 parmezana, sjeckani peršin, sol i papar. Prebacite mesu pa promiješajte. Propirjajte preostali češnjak, dodajte pire od rajčice, nasjeckani bosiljak i preostali parmezan.
  2. Polovicom umaka premažite lim za pečenje. Nadjenite kuhanu tjesteninu mesom i složite na umak. Prelijte preostalim umakom od rajčice i pospite narezanom mozzarellom. Pecite 25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr