gastro postao
Probajte ovaj neuobičajeni recept tjestenine s rajčicom.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 73
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,bijeli
- 4 kom češnjak
- 500 g mljeveno meso
- 400 g ricotta
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica parmezan
- 0.25 šalica peršin, list
- 1 kom rajčica ( ketchup)
- 0.25 šalica bosiljak, vezica
- 35 g mozzarella
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°c. Propirjajte luk i polovicu češnjaka te dodajte meso. Pomiješajte ricottu, jaja, 3/4 parmezana, sjeckani peršin, sol i papar. Prebacite mesu pa promiješajte. Propirjajte preostali češnjak, dodajte pire od rajčice, nasjeckani bosiljak i preostali parmezan.
- Polovicom umaka premažite lim za pečenje. Nadjenite kuhanu tjesteninu mesom i složite na umak. Prelijte preostalim umakom od rajčice i pospite narezanom mozzarellom. Pecite 25 minuta.
Izvor Skuhatćute