Knedle sa šljivama, šećerom i cimetom

Shutterstock
Ovo je klasik koji obožavamo -knedle sa šljivama, šećerom i cimetom kakve su radile naše bake, a i mi im se rado vraćamo
Vidi originalni članak

Knedle su prava asocijacija na bakinu kuhinju, vraćaju nam poznate mirise i okuse djetinjstva

Sočna i slatka knedla jedno je od onih jela koje možemo jesti kao glavno jelo ili kao desert. Šljive, mješavina šećera i cimeta glavni su sastojci neodoljive 'kuglice' od krumpirovog tijesta. 

 

mirisno i ukusno Povratak u djetinjstvo: Griz knedle sa šljivama

 

Knedle sa šljivama, šećerom i cimetom

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 2 jaja
  • 800 g krumpira
  • 300 g brašna
  • 4 žlice ulja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 500 g šljiva
  • šećer
  • mljeveni cimet

Postupak:

  1. Krumpir oguli i skuhaj u blago posoljenoj vodi. Ocijedi ga i dobro izgnječi, dodaj maslac i promiješaj, pusti da se lagano ohladi.
  2. Kada se krumpir lagano ohladio dodaj mu jaja, promiješaj i postepeno dodaj brašno. Smjesu premjesti na stol i mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto.
  3. Šljive operi, izvadi im koštice i pospi ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.
  4. Površinu pospi brašnom, tijesto razvaljaj na debljinu 1 cm i izreži na veće kvadrate (da možeš zamotati šljivu u njih).
  5. Zamotaj šljivu u tijesto oblikujući okruglice.
  6. U prokuhalu vodu ubaci okruglice i kuhaj dok ne isplivaju na površinu.
  7. U tavu na ugrijano ulje dodaj krušne mrvice i lagano ih poprži. Po želji u mrvice možeš dodati malo cimeta.
  8. Serviraj okruglice od šljiva na tanjur. Ukrasi ih prženim krušnim mrvicama i posluži.

 

Taman Gavrilović Bavarske knedle - sjajan, a jednostavan prilog omiljenim umacima začinjeno s ljubavlju Ova izvanredna torta neodoljivo podsjeća na knedle sa šljivama

 

Posjeti Gastro.hr