Recepti Desert 21. kolovoza 2024.

RECEPT DANA Knedle sa šljivama, šećerom i cimetom

Desert
15 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
Knedle sa šljivama
Knedle sa šljivama
foto: Shutterstock
Ovo je klasik koji obožavamo -knedle sa šljivama, šećerom i cimetom kakve su radile naše bake, a i mi im se rado vraćamo

Knedle sa šljivama su prava asocijacija na bakinu kuhinju, vraćaju nam poznate mirise i okuse djetinjstva. Sočna i slatka knedla jedno je od onih jela koje možemo jesti kao glavno jelo ili kao desert.

Šljive, mješavina šećera i cimeta glavni su sastojci nadjeva koji se skriva u neodoljivoj, slasnoj i mekoj kuglici od krumpirovog tijesta. 

Ne gasi ekran dok kuham

Knedle sa šljivama
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Tijesto
Sastojci
  • Maslac 1 žlica
  • Jaje 2 kom
  • Krumpir 800 g
  • Brašno 300 g
Nadjev
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 4 žlica
  • Krušne mrvice 100 g
  • Šljive 500 g
  • Šećer
  • Cimet
Postupak
  1. Krumpir oguli i skuhaj u blago posoljenoj vodi. Ocijedi ga i dobro izgnječi, dodaj maslac i promiješaj, pusti da se lagano ohladi.

    Brze knedle bez krumpira

    


  2. Kada se krumpir lagano ohladio dodaj mu jaja, promiješaj i postepeno dodaj brašno. Smjesu premjesti na stol i mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto.


  3. Šljive operi, izvadi im koštice i pospi ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.


  4. Površinu pospi brašnom, tijesto razvaljaj na debljinu 1 cm i izreži na veće kvadrate (da možeš zamotati šljivu u njih).


  5. Zamotaj šljivu u tijesto oblikujući okruglice.


  6. U prokuhalu vodu ubaci okruglice i kuhaj dok ne isplivaju na površinu.


  7. U tavu na ugrijano ulje dodaj krušne mrvice i lagano ih poprži. Po želji u mrvice možeš dodati malo cimeta.


  8. Serviraj okruglice od šljiva na tanjur. Ukrasi ih prženim krušnim mrvicama i posluži.


Isprobaj i ove recepte za knedle...

Možda vas zanima... Foto vodič za pripremu klasičnih knedli sa šljivama Recepti knedle Možda vas zanima... Povratak u djetinjstvo: Griz knedle sa šljivama Recepti Možda vas zanima... Bavarske knedle - sjajan, a jednostavan prilog omiljenim umacima Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:12 31. Kolovoz 2023.

    savrseno