Ovo je klasik koji obožavamo -knedle sa šljivama, šećerom i cimetom kakve su radile naše bake, a i mi im se rado vraćamo
Knedle sa šljivama su prava asocijacija nabakinu kuhinju, vraćaju nam poznate mirise i okuse djetinjstva. Sočna i slatka knedla jedno je od onih jela koje možemo jesti kao glavno jelo ili kao desert.
Šljive, mješavina šećera i cimeta glavni su sastojci nadjeva koji se skriva u neodoljivoj, slasnoj i mekoj kuglici od krumpirovog tijesta.
Ne gasi ekran dok kuham
Knedle sa šljivama
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Tijesto
Sastojci
Maslac
1
žlica
Jaje
2
kom
Krumpir
800
g
Brašno
300
g
Nadjev
Sastojci
Suncokretovo ulje
4
žlica
Krušne mrvice
100
g
Šljive
500
g
Šećer
Cimet
Postupak
Krumpir oguli i skuhaj u blago posoljenoj vodi. Ocijedi ga i dobro izgnječi, dodaj maslac i promiješaj, pusti da se lagano ohladi.
Kada se krumpir lagano ohladio dodaj mu jaja, promiješaj i postepeno dodaj brašno. Smjesu premjesti na stol i mijesi dok ne dobiješ glatko tijesto.
Šljive operi, izvadi im koštice i pospi ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.
Površinu pospi brašnom, tijesto razvaljaj na debljinu 1 cm i izreži na veće kvadrate (da možeš zamotati šljivu u njih).
Zamotaj šljivu u tijesto oblikujući okruglice.
U prokuhalu vodu ubaci okruglice i kuhaj dok ne isplivaju na površinu.
U tavu na ugrijano ulje dodaj krušne mrvice i lagano ih poprži. Po želji u mrvice možeš dodati malo cimeta.
Serviraj okruglice od šljiva na tanjur. Ukrasi ih prženim krušnim mrvicama i posluži.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.