Kolačići s tahinijem - za najslađa popodneva

Stockfood
Isprobajte ove fenomenalne kolačiće pa se uvjerite u neodoljive moći sezama
Vidi originalni članak

Slatki, prhki keksići s tahini pastom koja se priprema od sjemenki sezama na divan će način osvježiti pečenje vaših slastica. Nešto posve novo i drugačije osvojit će vas neobičnim okusima, divnom teksturom i još boljim izgledom. Crni sezam tome će uvelike pripomoći. Kolačićima možete dodati i sitno sjeckanu čokoladu.

Potrebno vam je:

  • 130 g brašna
  • 40 g šećera u prahu
  • 3 žlice tahini paste
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice crnog sezama
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • Pola šalice pinjola
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pinjole lagano tostirajte pa ih ubacite u blender.
  2. Usitnite ih i pomiješajte s brašnom, šećerom u prahu, tahinijem, maslacem i soli.
  3. Dobro povežite tijesto.
  4. Pomiješajte smeđi šećer i crne sezamove sjemenke.
  5. Od smjese napravite okruglice, a zatim ih uvaljajte u miks sezama i šećera.
  6. Posložite ih na papir za pečenje i prstima ih lagano spljoštite.
  7. Pecite oko 20 do 25 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr