Krastavci za doručak, ručak i večeru

Thinkstock
Krastavci su povrće koje ne smijete podcijeniti. Ukusni su, niskokalorični, obiluju hranjivim tvarima i održat će vašu kožu lijepom i čistom. Potražite u nastavku inspiraciju za jela od ovog super povrća.
Vidi originalni članak

Najbolje je što su najukusniji sirovi, mogu u hladnjaku stajati desetak dana i dostupni su cijele godine. Idealna su namirnica ako pokušavate izgubiti koji kilogram jer 100 g ima tek 10 kalorija, a osjećat ćete se sito.

Najprije se rashladite uz jedan filmski detoks napitak od krastavaca i limete čija priprema traje nekoliko minuta. Jednako kratko vam treba i za ove ljetne kisele krastavce koje možete ubaciti u sendvič, umake, salate ili ih jednostavno grickati uz komad hrskavog svježeg kruha.

 

KAD ZATOPLI... Brzinski detoks u čaši

jeste li već pripremili? S prozora u hladnjak: Ljetni kiseli krastavci

 

Nemojte samo otvoriti konzervu tune, nego je pomiješajte s limunom, majonezom i senfom i napunite smjesom krastavce. Jednako ukusan doručak ili brunch bit će i ovi pohani krastavci koji će se popeti visoko na listu vaše omiljene hrane.

 

Jednostavno i fino Krastavci punjeni tunom idealna su ljetna grickalica

Nešto potpuno drugačije: Pohani kiseli krastavci

 

Krastavce možete jesti i za ručak, u kombinaciji s ječmom, feta sirom i aromatičnim koprom. Ova brza ljetna salata osvježavajuća je i lagana, ali nećete ostati gladni. Ovo odlično povrće možete poslužiti za ručak i u tzatziki umaku uz vaš roštilj.

 

Ječam, kopar i krastavci vole se u ljetnoj salati

uz grill Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

 

Sladoled od krastavaca nije desert, posebno ako dodate nasjeckane ljute papričice i češnjak, ali izgleda poput slastice. Ako ste obožavatelj, svakako isprobajte ovaj jednostavni recept.

 

NEOBIČNO Ledeno osvježenje za najhrabrije gurmane

 

Nadamo se da smo vas potakli da sljedeći put na placu ili u trgovini odaberete i nekoliko svježih krastavaca. Ako imate neki dobar recept, obavezno ga podijelite s nama!

 

Posjeti Gastro.hr