Recepti 19. kolovoza 2017.

Krastavci za doručak, ručak i večeru

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krastavci su povrće koje ne smijete podcijeniti. Ukusni su, niskokalorični, obiluju hranjivim tvarima i održat će vašu kožu lijepom i čistom. Potražite u nastavku inspiraciju za jela od ovog super povrća.

Najbolje je što su najukusniji sirovi, mogu u hladnjaku stajati desetak dana i dostupni su cijele godine. Idealna su namirnica ako pokušavate izgubiti koji kilogram jer 100 g ima tek 10 kalorija, a osjećat ćete se sito.

Najprije se rashladite uz jedan filmski detoks napitak od krastavaca i limete čija priprema traje nekoliko minuta. Jednako kratko vam treba i za ove ljetne kisele krastavce koje možete ubaciti u sendvič, umake, salate ili ih jednostavno grickati uz komad hrskavog svježeg kruha.

 

Možda vas zanima... Brzinski detoks u čaši Recepti Možda vas zanima... S prozora u hladnjak: Ljetni kiseli krastavci Špajza

 

Nemojte samo otvoriti konzervu tune, nego je pomiješajte s limunom, majonezom i senfom i napunite smjesom krastavce. Jednako ukusan doručak ili brunch bit će i ovi pohani krastavci koji će se popeti visoko na listu vaše omiljene hrane.

 

Možda vas zanima... Krastavci punjeni tunom idealna su ljetna grickalica Recepti pohani krastavci Možda vas zanima... Nešto potpuno drugačije: Pohani kiseli krastavci None

 

Krastavce možete jesti i za ručak, u kombinaciji s ječmom, feta sirom i aromatičnim koprom. Ova brza ljetna salata osvježavajuća je i lagana, ali nećete ostati gladni. Ovo odlično povrće možete poslužiti za ručak i u tzatziki umaku uz vaš roštilj.

 

salata od ječma Možda vas zanima... Ječam, kopar i krastavci vole se u ljetnoj salati None Tzatziki Možda vas zanima... Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca Recepti

 

Sladoled od krastavaca nije desert, posebno ako dodate nasjeckane ljute papričice i češnjak, ali izgleda poput slastice. Ako ste obožavatelj, svakako isprobajte ovaj jednostavni recept.

 

Možda vas zanima... Ledeno osvježenje za najhrabrije gurmane Špajza

 

Nadamo se da smo vas potakli da sljedeći put na placu ili u trgovini odaberete i nekoliko svježih krastavaca. Ako imate neki dobar recept, obavezno ga podijelite s nama!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.