Krem - juha od prokulica

Kušajte juhu od "superhrane" kako se naziva prokulice zbog obilja vitamina i vlakana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 151

Potrebno vam je

  • 400 g prokulica
  • 30 g maslac, slani
  • 90 g luk ,crveni
  • 80 g poriluk (cijeli)
  • 200 g krumpir, zreli
  • 800 ml voda
  • goveđi temeljac
  • 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 100 ml vrhnje za kuhanje
  • sol

Priprema

  1. Blanširajte 300 g prokulica u posoljenoj vodi. Ostatak prokulica sačuvajte za ukrašavanje, ali ih skuhajte dok ne omekšaju.
  2. Na maslacu prepržite luk i poriluk. Dodajteprokulice, oguljeni krumpir i vodu.
  3. Neka zavrije pa dodajte goveđe kocke ili goveđi temeljac. Kuhajte dok povrće ne omekša pa dodajte mlijeko. Usitnite omekšano povrće u mikseru pa vratite u lonac i kratko prokuhajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr