gastro postao
Kušajte juhu od "superhrane" kako se naziva prokulice zbog obilja vitamina i vlakana
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 151
Potrebno vam je
- 400 g prokulica
- 30 g maslac, slani
- 90 g luk ,crveni
- 80 g poriluk (cijeli)
- 200 g krumpir, zreli
- 800 ml voda
- goveđi temeljac
- 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 100 ml vrhnje za kuhanje
- sol
Priprema
- Blanširajte 300 g prokulica u posoljenoj vodi. Ostatak prokulica sačuvajte za ukrašavanje, ali ih skuhajte dok ne omekšaju.
- Na maslacu prepržite luk i poriluk. Dodajteprokulice, oguljeni krumpir i vodu.
- Neka zavrije pa dodajte goveđe kocke ili goveđi temeljac. Kuhajte dok povrće ne omekša pa dodajte mlijeko. Usitnite omekšano povrće u mikseru pa vratite u lonac i kratko prokuhajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i poslužite.
Izvor Skuhatćute