Krema od sušenog bakalara

Savršeno predjelo božićnom bakalaru, koje se maže na prepečeni, još topli kruh
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 1 kom bakalar suhi
  • 1 kom češnjak
  • 2 čaša mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 čaša ulje maslinovo
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 žlica krušne mrvice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,bijeli
  • 0.50 mala žlica papar

Priprema

  1. Namočite bakalar dva-tri dana mijenjajući vodu svaki dan blago savijajući pritome ribu rukama.
  2. Kada je nabubrio kuhajte ga u čistoj vodi dok ne omekša.
  3. Ohladite ribu, ogulite joj kožu i očistite je od kostiju, veće komade isjeckajte.
  4. Dodajte desetak u mlijeku kuhanih češnja češnjaka, čašu mlijeka u kome se kuhao češnjak, maslinovo ulje, žlicu krušnih mrvica i stručak nasjeckanog peršina, te sve skupa u mikseru sameljite u grubu smjesu. Posolite, popaprite i još jednom promiješate.
  5. Služite hladno s toplim ili prepečenim kruhom.

Savršeno predjelo božićnom bakalaru, koje se maže na prepečeni, još topli kruh

Posjeti Gastro.hr