Kremasti špageti s gljivama na najjednostavniji mogući način

Getty Images
Tjesteninu skuhajte al dente, dodajte joj šampinjone, pancetu i svježi peršin, pa uživajte u genijalnom, sezonskom tanjuru za taj čas.
Vidi originalni članak

Kremaste špagete s gljivama možete pripremiti na super jednostavan način i uz tek nekoliko sastojaka. Važno je tek da koristite maslac, a želite li još bogatiji okus jela, umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti slatko vrhnje.

 

Mljac! Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca

 

Također, umjesto pancete možete koristiti šunku ili neki drugi mesni dodatak koji imate pri ruci. Želite li da vaš umak bude nešto više ljepljiv i još mrvicu slasniji, dodajte mu i dvije, tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.

 

jesen na tanjuru Za prste polizati: Tjestenina u umaku od sira i tikve

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslaca
  • 200 g šampinjona
  • 1 žlica vrhnja za kuhanja
  • 2 jaja
  • 1 žlica peršina
  • 400 g špageta
  • 200 g pancete
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 125 g parmezana

Priprema:

  1. Rastopite maslac na tavi pa na njemu pirjajte gljive. 
  2. U drugoj posudi umutite jaja, vrhnje, parmezan, sol i papar. 
  3. Skuhajte špagete u vreloj vodi.
  4. U tavu u kojoj ste pržili gljive stavite skuhane špagete i prelijte umakom od jaja te im dodajte prženu sjeckanu pancetu.
  5. Kuhajte dok se umak ne zgusne.


Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr