Kruh sa sirom, slaninom i svježim peršinom

Obični kruh postaje ukusno i originalno jelo ako se križno zareže na više mjesta, napuni sirom, začinima i omiljenim povrćem, a potom kratko zapeče u aluminijskoj foliji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 538

Potrebno vam je

  • kruh pšenični, bijeli
  • 250 g gouda punomasni
  • 150 g slanina suha, masna
  • peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. nasjeckajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava te ocijedite od suvišne masnoće.
  2. Naribajte sir. nazubljenim nožem zarežite kruh na više mjesta. Napunite zareze polovicom količine sira, potom slaninom, a zatim ostatkom sira. Pospite nasjeckanim peršinom.
  3. Pecite umotano u foliju 20 minuta, potom razmotajte gornji dio folije i pecite još deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr