gastro postao
Obični kruh postaje ukusno i originalno jelo ako se križno zareže na više mjesta, napuni sirom, začinima i omiljenim povrćem, a potom kratko zapeče u aluminijskoj foliji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 538
Potrebno vam je
- kruh pšenični, bijeli
- 250 g gouda punomasni
- 150 g slanina suha, masna
- peršin, list
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°c. nasjeckajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava te ocijedite od suvišne masnoće.
- Naribajte sir. nazubljenim nožem zarežite kruh na više mjesta. Napunite zareze polovicom količine sira, potom slaninom, a zatim ostatkom sira. Pospite nasjeckanim peršinom.
- Pecite umotano u foliju 20 minuta, potom razmotajte gornji dio folije i pecite još deset minuta.
Izvor Skuhatćute