Krumpir salata s mladim lukom

Naša čitateljica Anđela krumpir salatu najviše voli kada u nju doda mladi luk
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 100

Potrebno vam je

  • 1 kom krumpir, zreli
  • 1 kom mladi luk
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom rotkvica
  • ulje maslinovo
  • aceto balsamico
  • cvijet soli
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krumpir skuhati u ljusci. Kad se malo ohladi, oguliti ga i narežati na ploške.
  2. U još topli narezani krumpir ubaciti sitno narezane kolutove crvenog luka i rotkvice.
  3. Začiniti maslinovim uljem i acetom balsamicom, cvijetom soli i paprom. Sve dobro izmiješati da se povežu svi okusi.
  4. Kad se krumpir u potpunosti ohladi - dodati narezani mladi luk. Potrebno je krumpir prethodno pustiti da zeleni dijelovi mladog luka ne bi povenuli i izgubili svoju aromu.
  5. Poslužiti kao samostalno jelo ili uz ribu.

Izvor Angie2601

Posjeti Gastro.hr