gastro postao
Naša čitateljica Anđela krumpir salatu najviše voli kada u nju doda mladi luk
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 100
Potrebno vam je
- 1 kom krumpir, zreli
- 1 kom mladi luk
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom rotkvica
- ulje maslinovo
- aceto balsamico
- cvijet soli
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Krumpir skuhati u ljusci. Kad se malo ohladi, oguliti ga i narežati na ploške.
- U još topli narezani krumpir ubaciti sitno narezane kolutove crvenog luka i rotkvice.
- Začiniti maslinovim uljem i acetom balsamicom, cvijetom soli i paprom. Sve dobro izmiješati da se povežu svi okusi.
- Kad se krumpir u potpunosti ohladi - dodati narezani mladi luk. Potrebno je krumpir prethodno pustiti da zeleni dijelovi mladog luka ne bi povenuli i izgubili svoju aromu.
- Poslužiti kao samostalno jelo ili uz ribu.
Izvor Angie2601