Kuhani list s mrkvom

Naziv recepta možda i nije obećavajući, ali gotovo jelo jest
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 893

Potrebno vam je

  • 1000 g list
  • 150 g mrkva, crvena
  • 3 kom kapula
  • 120 g maslac, slani
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 kom limun
  • 3 dl voda
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Mrkvu izrežite na ploškice, a luk na kolutiće, pa zajedno propržite na maslacu. Dodajte nasjeckani list peršina, 8 dag maslaca i dolijte vodu. Ostavite da kuha desetak minuta pa prespite u vatrostalnu posudu.
  2. Očišćene i s gornje strane lagano zarezane listove stavite u posudu s juhom, dodajte sol i papar te kuhajte na laganoj vatri oko dvadeset minuta, često podlijevajući juhom od kuhanja.
  3. Kuhane listove izvadite na pladanj, a u juhu dodajte ostatak maslaca i limunov sok. Dokuhajte i prelijte po ribi.
Posjeti Gastro.hr