gastro postao
Naziv recepta možda i nije obećavajući, ali gotovo jelo jest
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 893
Potrebno vam je
- 1000 g list
- 150 g mrkva, crvena
- 3 kom kapula
- 120 g maslac, slani
- 1 žlica peršin, list
- 1 kom limun
- 3 dl voda
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Mrkvu izrežite na ploškice, a luk na kolutiće, pa zajedno propržite na maslacu. Dodajte nasjeckani list peršina, 8 dag maslaca i dolijte vodu. Ostavite da kuha desetak minuta pa prespite u vatrostalnu posudu.
- Očišćene i s gornje strane lagano zarezane listove stavite u posudu s juhom, dodajte sol i papar te kuhajte na laganoj vatri oko dvadeset minuta, često podlijevajući juhom od kuhanja.
- Kuhane listove izvadite na pladanj, a u juhu dodajte ostatak maslaca i limunov sok. Dokuhajte i prelijte po ribi.