Lasagne s crvenim radičem, špekom i gorgonzolom

Talijani znaju kako pripremiti tjesteninu da odgovara svačijem ukusu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6461

Potrebno vam je

  • 2000 g slanina suha, masna
  • 500 g lasagne
  • 2000 g gorgonzola
  • 1 kom radič, crveni
  • 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 300 g maslac, slani

Priprema

  1. Špek isjeckati na male komadiće i zapržiti, zatim dodati crveni radić i sve to ispirjati cca 15 min (dok se ne zažuti).
  2. Pripremiti bešamel: na maslacu zažutiti brašno i polagano dolijevati mlijeko, miješajući.
  3. Izrezati gorgonzolu na sitne komadiće.
  4. Slagati red lasagna, bešamel, crveni radić i gorgonzolu.
  5. Kada ste sve složili (3 sloja) polijte preostalim bešamelom i zapecite u pećnici cca 20 min.
Posjeti Gastro.hr