gastro postao
Talijani znaju kako pripremiti tjesteninu da odgovara svačijem ukusu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6461
Potrebno vam je
- 2000 g slanina suha, masna
- 500 g lasagne
- 2000 g gorgonzola
- 1 kom radič, crveni
- 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 300 g maslac, slani
Priprema
- Špek isjeckati na male komadiće i zapržiti, zatim dodati crveni radić i sve to ispirjati cca 15 min (dok se ne zažuti).
- Pripremiti bešamel: na maslacu zažutiti brašno i polagano dolijevati mlijeko, miješajući.
- Izrezati gorgonzolu na sitne komadiće.
- Slagati red lasagna, bešamel, crveni radić i gorgonzolu.
- Kada ste sve složili (3 sloja) polijte preostalim bešamelom i zapecite u pećnici cca 20 min.