Lazanje od piletine i povrća

Stockfood
Lazanje su, uz špagete, vjerojatno jedno od najdražih talijanskih delicija. Evo kako ih spraviti s piletinom i povrćem.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 400 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 800 g pelati
  • 1 žlica mediteranske trave
  • 2 šalica bundeva
  • 300 g špinat
  • 370 g tijesto za lazanje
  • 400 g pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica edamer (40% m u st)
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. Ulijte ulje u tavu i pržite mljevenu piletinu pet minuta dok ne dobije boju. Dodajte luk, papriku, rajčice i začinsko bilje.
  2. Poredajte nekoliko listova za lazanje na dno posude za pečenje pa prelijte nadjevom od piletine.
  3. Preko stavite zgnječenu skuhanu bundevu i sloj špinata. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Prelijte umakom od rajčice i pospite sirom. Pecite 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr