gastro postao
                                            
                                        
                                    Lazanje su, uz špagete, vjerojatno jedno od najdražih talijanskih delicija. Evo kako ih spraviti s piletinom i povrćem. 
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 400 g pile (cijelo, prosjek )
 - 1 kom luk ,crveni
 - 1 kom crvena paprika
 - 800 g pelati
 - 1 žlica mediteranske trave
 - 2 šalica bundeva
 - 300 g špinat
 - 370 g tijesto za lazanje
 - 400 g pasirana rajčica (passata)
 - 0.50 šalica edamer (40% m u st)
 - ulje suncokretovo
 
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°c. Ulijte ulje u tavu i pržite mljevenu piletinu pet minuta dok ne dobije boju. Dodajte luk, papriku, rajčice i začinsko bilje.
 - Poredajte nekoliko listova za lazanje na dno posude za pečenje pa prelijte nadjevom od piletine.
 - Preko stavite zgnječenu skuhanu bundevu i sloj špinata. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Prelijte umakom od rajčice i pospite sirom. Pecite 30 minuta.
 
Izvor Skuhatćute