gastro postao
Lazanje su, uz špagete, vjerojatno jedno od najdražih talijanskih delicija. Evo kako ih spraviti s piletinom i povrćem.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 400 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 800 g pelati
- 1 žlica mediteranske trave
- 2 šalica bundeva
- 300 g špinat
- 370 g tijesto za lazanje
- 400 g pasirana rajčica (passata)
- 0.50 šalica edamer (40% m u st)
- ulje suncokretovo
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°c. Ulijte ulje u tavu i pržite mljevenu piletinu pet minuta dok ne dobije boju. Dodajte luk, papriku, rajčice i začinsko bilje.
- Poredajte nekoliko listova za lazanje na dno posude za pečenje pa prelijte nadjevom od piletine.
- Preko stavite zgnječenu skuhanu bundevu i sloj špinata. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Prelijte umakom od rajčice i pospite sirom. Pecite 30 minuta.
Izvor Skuhatćute