Recepti 03. listopada 2014.

Lazanje od piletine i povrća

Lazanje od piletine i povrća
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Lazanje su, uz špagete, vjerojatno jedno od najdražih talijanskih delicija. Evo kako ih spraviti s piletinom i povrćem.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 400 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 800 g pelati
  • 1 žlica mediteranske trave
  • 2 šalica bundeva
  • 300 g špinat
  • 370 g tijesto za lazanje
  • 400 g pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica edamer (40% m u st)
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. Ulijte ulje u tavu i pržite mljevenu piletinu pet minuta dok ne dobije boju. Dodajte luk, papriku, rajčice i začinsko bilje.
  2. Poredajte nekoliko listova za lazanje na dno posude za pečenje pa prelijte nadjevom od piletine.
  3. Preko stavite zgnječenu skuhanu bundevu i sloj špinata. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Prelijte umakom od rajčice i pospite sirom. Pecite 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.