Lazanje od viška pečenja

Višak mesa uvijek možete iskoristiti na različite načine. Isprobajte i ovaj i sigurno nećete biti razočarani.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 791

Potrebno vam je

  • 250 g tijesto za lazanje
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 450 g pile (cijelo, prosjek )
  • 0.50 šalica crno vino
  • 680 g pasirana rajčica (passata)
  • 0.33 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.75 šalica ricotta
  • 0.50 šalica bosiljak, vezica
  • 0.25 šalica sir pecorino
  • papar
  • 0.33 šalica mozzarella
  • 200 g bundeva

Priprema

  1. Skuhajte listove lazanje da budu "al dente". U međuvremenu u tavi zagrijte ulje pa pržite meso oko tri minute. Dodajte narezanu bundevu. Ulijte vino i kuhajte dvije, tri minute ili dok ne ispari.
  2. Umiješajte umak od rajčice ili marinaru pa zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte pet minuta. Umiješajte mlijeko i kuhajte još pet min. Izmiješajte ricottu s bosiljkom, pecorinom i četvrtinom žličice papra. Složite listove i nadjeve. Zapecite kratko u pećnici na 190°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr