gastro postao
Višak mesa uvijek možete iskoristiti na različite načine. Isprobajte i ovaj i sigurno nećete biti razočarani.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 791
Potrebno vam je
- 250 g tijesto za lazanje
- 2 žlica ulje maslinovo
- 450 g pile (cijelo, prosjek )
- 0.50 šalica crno vino
- 680 g pasirana rajčica (passata)
- 0.33 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 0.75 šalica ricotta
- 0.50 šalica bosiljak, vezica
- 0.25 šalica sir pecorino
- papar
- 0.33 šalica mozzarella
- 200 g bundeva
Priprema
- Skuhajte listove lazanje da budu "al dente". U međuvremenu u tavi zagrijte ulje pa pržite meso oko tri minute. Dodajte narezanu bundevu. Ulijte vino i kuhajte dvije, tri minute ili dok ne ispari.
- Umiješajte umak od rajčice ili marinaru pa zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte pet minuta. Umiješajte mlijeko i kuhajte još pet min. Izmiješajte ricottu s bosiljkom, pecorinom i četvrtinom žličice papra. Složite listove i nadjeve. Zapecite kratko u pećnici na 190°C.
Izvor Skuhatćute