Sočne i slasne lazanje sa zelenim povrćem

Thinkstock
Tikvice, mahune i grašak u omiljenom talijanskom jelu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 711

Potrebno vam je

  • 1.50 žlica maslac, slani
  • 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 300 ml povrtni temeljac
  • 125 g parmezan
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 150 g mozzarella
  • 1 kom limunov sok
  • sol
  • papar
  • ljuta paprika
  • 250 g tijesto za lazanje
  • 200 g grašak zeleni, u zrnu
  • 200 g mahune zelene (mlade)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. U manjoj posudi otopite maslac, dodajte brašno uz miješanje oko 1 min.
  3. Dodajte temeljac postepeno uz miješanje a zatim dodajte 100 g naribanog parmezana i kuhajte nekoliko minuta da se sir otopi.
  4. Dodajte limunovu koricu i sok te začinite sa soli, paprom i ljutom paprikom.
  5. Tikvicu i mozzarellu narežite na tanke kriške.
  6. U vatrostalnu posudu za lazanje ulijte malo umaka pa posložite jedan red listova za lazanje.
  7. Zatim poslažite 1/3 povrća (tikvice, grašak i mahune).
  8. Zalijte s 1/3 umaka pa posipajte s 1/3 parmezana.
  9. Ponovite postupak sa slaganjem još dva puta.
  10. Na površinu poslažite kriške mmozzarelle i pecite 30-45 min.
Posjeti Gastro.hr