Ljutkasta juha od mrkve s tajnim sastojkom

Annika Palmari/Unsplash Juha od mrkve i đumbira
Tanjur krem juhe od mrkve s notama đumbira ono je što ti danas treba!
Vidi originalni članak

Krem juhe savršen su odabir za jesensko i zimsko razdoblje, osobito one s dobrom dozom ljutine. Ova varijanta od mrkve s đumbirom i jalapeño papričicom zagrijat će te i momentalno ti popraviti raspoloženje.

Priprema traje otprilike pola sata, što je čini idealnim izborom tijekom radnog tjedna, kada svi nastoje maksimalno smanjiti vrijeme provedeno u kuhinji. 

 

idealan ručak Znaš li napraviti francuski klasik - juhu od luka?

 

Imaj na umu da su sastojci dovoljni za 4 porcije. Dobar tek!

Juha od mrkve i đumbira

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca
  • 1 veliki bijeli luk
  • 6 režanja češnjaka
  • sol i papar
  • 800 g mrkve
  • 1 jalapeño papričica
  • 1 komadić đumbira (5 cm)
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • 1 žličica korice limete
  • 1 žlice soka limete
  • šaka korijandera

Postupak:

  1. Otopi maslac u velikoj posudi za juhu pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Kad omekšaju, dodaj mrkvu narezanu na kolutiće, očišćenu i nasjeckanu papričicu, oguljeni đumbir narezan na vrlo tanke listiće i malo soli. 
  2. Pojačaj vatru pa podlij temeljcem. Kad proključa, smanji vatru i kuhaj dok mrkva ne omekša. Trebat će joj otprilike 15 minuta. 
  3. Makni juhu s vatre, pričekaj da se malo ohladi pa je premjesti u blender i izblendaj.
  4. Vrati juhu na vatru, dodaj sok i koricu limete i nasjeckani korijander.
  5. Toplu juhu serviraj s kiselim vrhnjem i par dodatnih listića korijandera. Dobar tek!

 

tajni sastojak Ovu verziju juhe od bundeve baš moraš isprobati! kremasto na žlicu Najbolja krem juha od gljiva - tajna je u sherryju

 

Posjeti Gastro.hr