gastro postao
Garantiramo da će ti ovaj recept za juhu od bundeve biti najdraži već nakon prve žlice...
S obzirom na popis sastojaka, ova juha je zasitna i poslužit će kao odličan ručak ili rana večera tijekom radnog tjedna. Također je možeš servirati kao prvi slijed za obiteljski ručak tijekom jeseni i zime.
Posluži s tostiranim kruhom, a žlica jogurta ili kiselog vrhnja neće naškoditi, kao ni nasjeckani svježi vlasac.
Juha od bundeve i kikirikija
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 manji luk
- 3 režnja češnjaka
- komadić đumbira (2 cm)
- pola habanero papričice
- 400 g pirea od bundeve
- 750 ml povrtnog temeljca
- 350 ml kokosovog mlijeka
- 1 žlica meda
- 70 g kikiriki maslaca
- sol, papar
Postupak:
- U velikoj posudi zagrij maslinovo ulje pa poprži nasjeckani luk, češnjak i naribani đumbir.
- Kad omekšaju i luk se zacakli, dodaj polovicu papričice i pire od bundeve. Dobro promiješaj i ulij temeljac.
- Kuhaj na srednje jakoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje. Izvadi polovicu papričice nakon toga.
- Smanji vatru pa dodaj kokosovo mlijeko, med i kikiriki maslac. Dobro izradi štapnim mikserom dok je juha još na laganoj vatri.
- Makni s vatre pa posoli i popapri po ukusu i dobro promiješaj.
- Podijeli juhu u četiri tanjura i serviraj dok je topla!