Tanjur pikantne krem juhe od mrkve s notama đumbira ono je što ti danas treba!
Krem juha savršen je odabir za hladnije razdoblje, a osobito ako sadrži i dobru dozu ljutine. Ova varijanta pikantne krem juhe od mrkve s đumbirom i jalapeño papričicom zagrijat će te i momentalno ti popraviti raspoloženje.
Priprema trajeoko 30 minuta, što je čini idealnim izborom tijekom radnog tjedna, kada svi nastoje maksimalno smanjiti vrijeme provedeno u kuhinji. Naravno, nije ju zabranjeno pripremati niti vikendom kada želimo više odmarati i uživati, a manje vremena provoditi u kuhinji.
Rastopi maslac u velikoj posudi za juhu pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Kad omekšaju, dodaj mrkvu narezanu na kolutiće, očišćenu i nasjeckanu jalapeno papričicu, oguljeni đumbir narezan na vrlo tanke listiće i malo soli.
Pojačaj vatru pa podlij temeljcem. Kad proključa, smanji vatru i kuhaj dok mrkva ne omekša. Trebat će joj otprilike 15 minuta.
Makni juhu s vatre, pričekaj da se malo ohladi pa je premjesti u blender i izblendaj.
Vrati juhu na vatru, dodaj sok i koricu limete i nasjeckani korijander.
Toplu juhu serviraj s kiselim vrhnjem i par dodatnih listića korijandera.
Isprobaj i ove divne, guste krem juhe koje sada posebno prijaju...