Lovačka piletina

Shutterstock
Prije upotrebe rajčice je najbolje blanširati, oguliti i narezati na kockice.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1732

Potrebno vam je

  • 2000 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 125 ml ulje maslinovo
  • 250 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 250 g rajčica, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 125 g maslac, slani

Priprema

  1. Operite piletinu pod mlazom hladne vode i posušite papirnatim ubrusima. Narežite na 8-12 manjih komada.
  2. U velikoj tavi pirjajte luk na ulju dok ne omekša. Izvadite luk iz tave i odložite ga. U aromatizirano ulje ubacite omekšali maslac (ili svinjsko salo) pa komade piletine.
  3. Pržite na nešto jačoj vatri otprilike deset minuta, uz često okretanje. Ulijte vino i kuhajte dok ne ispari.
  4. Ubacite rajčice i sačuvani luk. Posolite i popaprite. kuhajte otprilike 30 minuta, povremeno miješajući, dok piletina ne omekša.

Prije upotrebe rajčice je najbolje blanširati, oguliti i narezati na kockice.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr