gastro postao
Prije upotrebe rajčice je najbolje blanširati, oguliti i narezati na kockice.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1732
Potrebno vam je
- 2000 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 125 ml ulje maslinovo
- 250 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 250 g rajčica, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
- 125 g maslac, slani
Priprema
- Operite piletinu pod mlazom hladne vode i posušite papirnatim ubrusima. Narežite na 8-12 manjih komada.
- U velikoj tavi pirjajte luk na ulju dok ne omekša. Izvadite luk iz tave i odložite ga. U aromatizirano ulje ubacite omekšali maslac (ili svinjsko salo) pa komade piletine.
- Pržite na nešto jačoj vatri otprilike deset minuta, uz često okretanje. Ulijte vino i kuhajte dok ne ispari.
- Ubacite rajčice i sačuvani luk. Posolite i popaprite. kuhajte otprilike 30 minuta, povremeno miješajući, dok piletina ne omekša.
Prije upotrebe rajčice je najbolje blanširati, oguliti i narezati na kockice.
Izvor Skuhatćute