Makaroni sa sirom

Tjesteninu skuhajte, pomiješajte sa svim sastojcima i zapecite u pećnici
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1049

Potrebno vam je

  • 250 g makaroni
  • 3 žlica maslac, slani
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 60 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 60 g luk ,crveni
  • 0.50 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica senf
  • 1 kom lovorov list
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 1 kom jaje kokošje
  • 30 g cheddar
  • 1 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 130 g krušne mrvice

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. U velikom loncu zagrijte posoljenu vodu. Pričekajte da prokuha i skuhajte tjesteninu "al dente".
  3. Dok se makaroni kuhaju, u drugom loncu istopite dio maslaca. Dodajte brašno i senf te miješajte oko pet minuta sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica. Dodajte mlijeko, luk, lovorov list i papričicu. Neka krčka oko deset minuta. Nakon toga izvadite lovorov list.
  4. Dodajte izmućkano jaje i 3/4 sira. Začinite solju i paprom pa dodajte makarone. Premjestite sve u posudu za pečenje. Ostatak sira naribajte po površini jela.
  5. Otopite ostatak maslaca i u njega dodajte krušne mrvice. Tu smjesu namažite na površinu makarona. Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr