gastro postao
                                            
                                        
                                    Tjesteninu skuhajte, pomiješajte sa svim sastojcima i zapecite u pećnici
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1049
Potrebno vam je
- 250 g makaroni
 - 3 žlica maslac, slani
 - 3 žlica pšenično brašno, bijelo
 - 60 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
 - 60 g luk ,crveni
 - 0.50 žlica mlijeko kravlje, punomasno
 - 1 žlica senf
 - 1 kom lovorov list
 - svježe mljeveni papar
 - 0.50 mala žlica crvena paprika
 - 1 kom jaje kokošje
 - 30 g cheddar
 - 1 mala žlica sol
 - svježe mljeveni papar
 - 130 g krušne mrvice
 
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
 - U velikom loncu zagrijte posoljenu vodu. Pričekajte da prokuha i skuhajte tjesteninu "al dente".
 - Dok se makaroni kuhaju, u drugom loncu istopite dio maslaca. Dodajte brašno i senf te miješajte oko pet minuta sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica. Dodajte mlijeko, luk, lovorov list i papričicu. Neka krčka oko deset minuta. Nakon toga izvadite lovorov list.
 - Dodajte izmućkano jaje i 3/4 sira. Začinite solju i paprom pa dodajte makarone. Premjestite sve u posudu za pečenje. Ostatak sira naribajte po površini jela.
 - Otopite ostatak maslaca i u njega dodajte krušne mrvice. Tu smjesu namažite na površinu makarona. Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta.
 
Izvor Skuhatćute