gastro postao
Tjesteninu skuhajte, pomiješajte sa svim sastojcima i zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1049
Potrebno vam je
- 250 g makaroni
- 3 žlica maslac, slani
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 60 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 60 g luk ,crveni
- 0.50 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica senf
- 1 kom lovorov list
- svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 1 kom jaje kokošje
- 30 g cheddar
- 1 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 130 g krušne mrvice
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- U velikom loncu zagrijte posoljenu vodu. Pričekajte da prokuha i skuhajte tjesteninu "al dente".
- Dok se makaroni kuhaju, u drugom loncu istopite dio maslaca. Dodajte brašno i senf te miješajte oko pet minuta sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica. Dodajte mlijeko, luk, lovorov list i papričicu. Neka krčka oko deset minuta. Nakon toga izvadite lovorov list.
- Dodajte izmućkano jaje i 3/4 sira. Začinite solju i paprom pa dodajte makarone. Premjestite sve u posudu za pečenje. Ostatak sira naribajte po površini jela.
- Otopite ostatak maslaca i u njega dodajte krušne mrvice. Tu smjesu namažite na površinu makarona. Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta.
Izvor Skuhatćute