Riža na (kokosovom) mlijeku - za doručak ili desert

SHUTTERSTOCK Riža na (kokosovom) mlijeku
Rižu na mlijeku možeš pripremiti u svako doba, za doručak, kao međuobrok, desert ili večeru!
Vidi originalni članak

Vrijeme je da poslasticu iz djetinjstva pripremiš s kokosovim mlijekom. Izvrsna je i topla i kad se ohladi, a nikako nemoj zaboraviti na začine. Umjesto muškatnog oraščića možeš koristiti i mljeveni cimet ili vaniliju, a kao dodatak mogu poslužiti šaka svježeg bobičastog voća ili pak žlica domaćeg džema. 

 

kremasto i slatko! Kremasta riža na mlijeku podsjeća na djetinjstvo

 

Sastojci:

  • 450 ml kokosovog mlijeka
  • 250 ml vode
  • 100 g riže
  • 50 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • malo naribanog muškatnog oraščića

Priprema:

  1. U posudu ulij mlijeko, vodu i dodaj rižu. Pričekaj da zavrije, a potom smanji temperaturu, poklopi i pusti da krčka 20-ak minuta. Ugasi kad većina tekućine ispari.
  2. Makni s vatre i umiješaj šećer, vaniliju i muškatni oraščić.

Serviraj odmah!

 

najbolji desert ili doručak Novo ruho riže na mlijeku sa šumskim voćem

Posjeti Gastro.hr