Malo drukčiji pastitsio

Umjesto mljevenog mesa upotrijebite nasjeckane kobasice
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 834

Potrebno vam je

  • 2 šalica tjestenina penne podravka
  • 225 g krem sir
  • 400 g rajčica, crvena
  • 2 žlica mješavina suhih začina
  • 450 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 2 šalica mozzarella
  • 1 šalica španjak špinak
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu i ocijedite. Propirjajte najeckanu kobasicu.
  2. Dok je meso još vruće, umiješajte kremasti sir i rajčice iz konzerve, začine te izmiješajte.
  3. U velikoj zdjeli izmiješajte kuhanu tjesteninu, mješavinu s kobasicom, pola mozzarelle i špinat pa stavite složenac u posudu za pečenje.
  4. Pospite ostatkom mozzarelle i pecite 20 min na 175° dok se sir ne otopi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr