Krem juha od brokule po receptu Marthe Stewart

Shutterstock Pržene kockice kruha izvrstan su dodatak ovoj finoj i zdravoj juhi
Krem juha od brokule ono je što ti treba nakon napornog radnog dana...
Vidi originalni članak

Sezona utješnih kremastih juha je u zamahu. Ovog puta s tobom dijelimo recept Marthe Stewart za polusatnu zelenu juhu – bez puno filozofije. Trebat će ti samo jedna posuda i blender, vrlo malo sastojaka i truda.

Možeš je poslužiti kao predjelo na obiteljskom ručku, ali i ranu večeru. Nećeš pogriješiti ako ubaciš malo tostiranog kruha ili naribanog sira te žlicu kiselog vrhnja. 

 

La Vie Shobaine Danas ručaj odličnu krem juhu od poriluka

 

Juha od brokule

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/8 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 30 g zobenih pahuljica
  • 1 manji luk
  • 900 ml pilećeg temeljca
  • 700 g cvjetova brokule

 

 

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli zagrij malo ulja pa dodaj narezani luk i pirjaj kratko dok ne omekša. Pred kraj naribaj muškatni oraščić, promiješaj i pirjaj još 30-ak sekundi.
  2. Ulij temeljac, 400 ml vode, dodaj zobene pahuljice i brokulu. Posoli, popapri i pričekaj da zavrije.
  3. Kada zavrije, smanji vatru i kuhaj dok brokula ne omekša. Trebat će joj 5 do 10 minuta. 
  4. Prebaci svu brokulu u blender i dodaj tekućine po želji. 
  5. Izblendaj u glatku smjesu pa po potrebi dodatno posoli i popapri.

 

za ljubitelje cvjetače Krem juha od cvjetače za lagani ručak

 

Posjeti Gastro.hr