Mediteranska salata od piletine

Zdravo rješenje za ručak uz puno povrća, pšenično zrno i mekano pileće meso
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 195

Potrebno vam je

  • 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 šalica bulgur pšenica
  • 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 2 kom mladi luk
  • 1 šalica peršin, list
  • salata, zelena

Priprema

  1. U tavi pecite piletinu na ulju na srednje jakoj vatri 8-10 minuta, odnosno dok piletina ne omekša i izgubi ružičastu boju. Često okrećite kako bi ravnomjerno posmeđila.
  2. Izvadite piletinu iz tave. Narežite na tanke kockice veličine zalogaja. Neka se piletina ohladi, a zatim je metnite u hladnjak. Kada se sasvim ohladi, pomiješajte piletinu s bulgurom, krastavcima, rajčicom, lukom i peršinom u zdjeli.
  3. Poslužite na listovima zelene salate i poškropite preljevom prema želji.
Posjeti Gastro.hr