gastro postao
Zdravo rješenje za ručak uz puno povrća, pšenično zrno i mekano pileće meso
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 195
Potrebno vam je
- 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 šalica bulgur pšenica
- 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 2 kom rajčica, crvena
- 2 kom mladi luk
- 1 šalica peršin, list
- salata, zelena
Priprema
- U tavi pecite piletinu na ulju na srednje jakoj vatri 8-10 minuta, odnosno dok piletina ne omekša i izgubi ružičastu boju. Često okrećite kako bi ravnomjerno posmeđila.
- Izvadite piletinu iz tave. Narežite na tanke kockice veličine zalogaja. Neka se piletina ohladi, a zatim je metnite u hladnjak. Kada se sasvim ohladi, pomiješajte piletinu s bulgurom, krastavcima, rajčicom, lukom i peršinom u zdjeli.
- Poslužite na listovima zelene salate i poškropite preljevom prema želji.