Mediteranski složenac s krumpirom i rajčicama

Lagan i ukusan složenac s mediteranskim štihom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 360

Potrebno vam je

  • 600 g krumpir, mladi
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 grančica svježi timijan
  • 1 režanj češnjak
  • 150 g feta sir
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 vezica mladi luk
  • 100 g sušena rajčica
  • 200 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 2 mala žlica origano

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Ogulite i izrežite krumpir na kockice pa kuhajte oko pet minuta dok ne budu "al dente". Ocijedite i poklopite. Izrežite rajčice na osmine. Nasjeckajte ružmarin i timijan, kao i češnjak. Dodajte rajčice i veliku žlicu maslinova ulja. Posolite i popaprite.
  2. Razmrvite fetu i pomiješajte te pecite u pećnici 12 minuta. Gljive izrežite na četvrtine. Izrežite i mladi luk te sušene rajčice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite krumpir oko tri minute dok ne dobije zlatnu boju.
  3. Dodajte mješavinu gljiva i povrća te pržite još oko četiri minute. Dodajte grašak i pirjajte još oko dvije minute. Pospite origanom, solju i paprom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr