gastro postao
                                            
                                        
                                    Lagan i ukusan složenac s mediteranskim štihom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 360
Potrebno vam je
- 600 g krumpir, mladi
 - 3 kom rajčica, crvena
 - 1 grančica ružmarin
 - 1 grančica svježi timijan
 - 1 režanj češnjak
 - 150 g feta sir
 - 2 žlica ulje maslinovo
 - 250 g šampinjoni (uzgojeni)
 - 1 vezica mladi luk
 - 100 g sušena rajčica
 - 200 g grašak zeleni (smrznuti)
 - 2 mala žlica origano
 
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Ogulite i izrežite krumpir na kockice pa kuhajte oko pet minuta dok ne budu "al dente". Ocijedite i poklopite. Izrežite rajčice na osmine. Nasjeckajte ružmarin i timijan, kao i češnjak. Dodajte rajčice i veliku žlicu maslinova ulja. Posolite i popaprite.
 - Razmrvite fetu i pomiješajte te pecite u pećnici 12 minuta. Gljive izrežite na četvrtine. Izrežite i mladi luk te sušene rajčice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite krumpir oko tri minute dok ne dobije zlatnu boju.
 - Dodajte mješavinu gljiva i povrća te pržite još oko četiri minute. Dodajte grašak i pirjajte još oko dvije minute. Pospite origanom, solju i paprom.
 
Izvor Skuhatćute