gastro postao
Lagan i ukusan složenac s mediteranskim štihom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 360
Potrebno vam je
- 600 g krumpir, mladi
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 grančica ružmarin
- 1 grančica svježi timijan
- 1 režanj češnjak
- 150 g feta sir
- 2 žlica ulje maslinovo
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 vezica mladi luk
- 100 g sušena rajčica
- 200 g grašak zeleni (smrznuti)
- 2 mala žlica origano
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Ogulite i izrežite krumpir na kockice pa kuhajte oko pet minuta dok ne budu "al dente". Ocijedite i poklopite. Izrežite rajčice na osmine. Nasjeckajte ružmarin i timijan, kao i češnjak. Dodajte rajčice i veliku žlicu maslinova ulja. Posolite i popaprite.
- Razmrvite fetu i pomiješajte te pecite u pećnici 12 minuta. Gljive izrežite na četvrtine. Izrežite i mladi luk te sušene rajčice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite krumpir oko tri minute dok ne dobije zlatnu boju.
- Dodajte mješavinu gljiva i povrća te pržite još oko četiri minute. Dodajte grašak i pirjajte još oko dvije minute. Pospite origanom, solju i paprom.
Izvor Skuhatćute