Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten

Shutterstock Meksička vruća čokolada - omiljeni topli napitak s dodatkom kajenske papričice
Imamo recept za neobičnu vruću čokoladu koju slavna Bosonoga kontesa priprema uz dodatak praha od kajenske papričice
Vidi originalni članak

Ina Garten autorica je deset uspješnih kuharica, a od 2002. godine i voditeljica kulinarskog showa "Bosonoga kontesa" na Food Networku. Vjerujemo da je u bogatoj karijeri isprobala mnogo recepata za vruću čokoladu, ali najdraži joj je ipak onaj s tamnom čokoladom i kajenskim paprom.

Sastojci u nastavku dostatni su za dvije osobe, a priprema traje samo 5 minuta, pa ti predlažemo da se oraspoložiš  i zagriješ jednom šalicom Inine vruće čokolade. 

 

 

Meksička vruća čokolada

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 150 g tamne čokolade
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat cimeta u prahu
  • prstohvat kajenske papričice
  • 2 štapića cimeta

 

Sweety&Spicy Vruća čokolada: Kako je nastala i zašto je danas toliko volimo

 

Postupak: 

  1. Mlijeko i šećer zagrij na laganoj vatri. Makni s vatre i dodaj komadiće čokolade, vaniliju, cimet i prah kajenske papričice.
  2. Pričekaj dvije minute, promiješaj, a zatim vrati na vatru i pričekaj za počne ključati.
  3. Makni s vatre čim zavrije, prelij u čaše i serviraj sa štapićima cimeta.

 

otvaramo sezonu! Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom

 

Posjeti Gastro.hr