Kako napraviti meksičke kukuruzne tortille?

Stockfood
Želite li sami pripremiti domaće tortilje, donosimo vam brz i jednostavan recept
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 163

Potrebno vam je

  • 165 g glatko brašno
  • 110 g kukuruzno brašno ( isklicano )
  • 250 ml voda
  • 1 mala žlica sol

Priprema

  1. U većoj posudi izmiješajte glatko i kukuruzno brašno. U sredini napravite udubinu, u koju postupno ulijevajte toplu vodu.
  2. Lopaticom izradite čvrsto tijesto. Položite ga na pobrašnjenu dasku i mijesite tri-četiri minute dok ne postane mekano. Razdijelite ga u loptice, a zatim jednu za drugom razvaljajte jako tanko.
  3. Zagrijte tavu s debelim dnom bez masnoće. Stavite tortillu, a kad se rubovi počnu savijati prema gore, okrenite je i pržite s druge strane. Svaku stranu dovoljno je peći nekoliko sekundi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr