Meso s pireom od jogurta i patlidžana

Ali nazik - recept za nadjev idealnog kebaba, podrijetlom je iz jugoistočne Turske, regije koja je poznata po svojim kebabima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 306

Potrebno vam je

  • 4 kom patlidžan
  • 3 kom paprika, zelena
  • 1 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom češnjak
  • 200 g govedina, krta, mljevena
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • 1 vezica peršin, list

Priprema

  1. Ispečemo patlidžane i paprike na plamenu plinskog plamenika. Ogulimo ih, očistimo i stavimo u zdjelu.
  2. Pirjamo meso u manjoj tavi i dodamo mu začine. Pirjamo još kratko pa maknemo s vatre.
  3. Izmiješamo pečene paprike i patlidžan s jogurtom u pire pa ga raširimo na veću pliticu za posluživanje.
  4. Preko pirea prelijemo meso i poslužimo posipano peršinom.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Posjeti Gastro.hr