gastro postao
Ali nazik - recept za nadjev idealnog kebaba, podrijetlom je iz jugoistočne Turske, regije koja je poznata po svojim kebabima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 306
Potrebno vam je
- 4 kom patlidžan
- 3 kom paprika, zelena
- 1 šalica jogurt (3.2% masti)
- 1 kom češnjak
- 200 g govedina, krta, mljevena
- 2 žlica ulje suncokretovo
- svježe mljeveni papar
- sol
- 1 vezica peršin, list
Priprema
- Ispečemo patlidžane i paprike na plamenu plinskog plamenika. Ogulimo ih, očistimo i stavimo u zdjelu.
- Pirjamo meso u manjoj tavi i dodamo mu začine. Pirjamo još kratko pa maknemo s vatre.
- Izmiješamo pečene paprike i patlidžan s jogurtom u pire pa ga raširimo na veću pliticu za posluživanje.
- Preko pirea prelijemo meso i poslužimo posipano peršinom.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'