More na tanjuru: Ideje za ručak s morskim plodovima

Dana Tentis/Pexels Kozice - omiljena namirnica iz mora
Omiljeni morski specijaliteti oduševit će svako nepce!
Vidi originalni članak

Za ljubitelje ribe, školjkaša i morskih plodova pripremili smo jednostavne (i slasne) recepte s lignjama, ribom i kozicama. Za pripremu ovih delicija bit će ti potrebno nekoliko svježih sastojaka, neizostavno maslinovo ulje, malo vremena i šačica dobre volje. 

Tjestenina s kozicama

Za brza i fina rješenja tu je uvijek tjestenina. Danas ti donosimo jako ukusnu varijantu s kozicama i tek nekoliko začina. Dobra je vijest i da ti za ovakav ručak treba svega petnaestak minuta, stoga ne gubi vrijeme na priču i baci se na posao! 

 

Sweet 'n' Salty Tjestenina s kozicama - odličan ručak ili večera

 

Hrskavi lignjuni iz pećnice

Tko može odoljeti hrskavim lignjunima, i to iz pećnice?  S obzirom na to da pržiti lignjune znači provesti još pola dana u kuhinji s Čarlijem i spužvicom, dobra alternativa svakako je pećnica.

Ne trebaš se bojati da će lignjuni na kraju biti gumenasti i žilavi, upravo suprotno, savršeno su sočni i mekani, a krušne mrvice sa začinima daju im odličan okus i hrskavost. Recept ti donose Sweety and spicy.

 

Sweety&Spicy Recept za lignjune iz pećnice inspiriran Grčkom

 

Brancin sa slanutkom i rajčicama

Odlična ideja je i brancin, prava delicija za sve ljubitelje ribe. Možeš ga filetirati ili peći u komadu, ovisno o preferencijama (i vremenu), a uz rajčice i slanutak, dobit ćeš pravu morsku rapsodiju okusa. Recept je pripremila Sweet 'n' salty by Matea.

 

Prava delicija za ljubitelje ribe Za ručak: Brancin sa slanutkom i rajčicama

 

Lignje i krumpir iz pećnice

Ako još uvijek nemaš ideju što danas kuhati, posluži se ovim ukusnim receptom blogerice Nešto slatko by Katarina! Lignje i krumpir iz pećnice ručak su koji je gotov za samo pola sata. Poslužiti ih možeš uz odličan Tršćanski umak te sezonsku salatu po izboru. 

 

Ideja za ručak Lignje i krumpir iz pećnice - jelo za svaku priliku

 

 

Posjeti Gastro.hr