Nabujak od repe

Od smjese repe, vrhnja i mrvica napravite zgodan jesenski nabujak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 56

Potrebno vam je

  • 1.50 mala žlica sol
  • 6 žlica krušne mrvice
  • 0.50 šalica vrhnje za kuhanje
  • muškatni oraščić
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1000 g repa, bijela

Priprema

  1. Repu operite, ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi 15-20 minuta (dok ne omekša). Vodu odlijte, a repu protisnite kroz jako gusto sito.
  2. Mrvice u zdjeli prelijte vrhnjem i namačite nekoliko minuta. Jaja razmutite i umiješajte s pireom od repe u smjesu mrvica i vrhnja. Začinite naribanim muškatnim oraščićem i solju.
  3. U kalup namazan maslacem uspite smjesu od repe i po njoj rasporedite ostatak maslaca u listićima. Nabujak pecite oko 60 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 175°C dok površina ne postane smeđa.
Posjeti Gastro.hr