gastro postao
Od smjese repe, vrhnja i mrvica napravite zgodan jesenski nabujak
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 56
Potrebno vam je
- 1.50 mala žlica sol
- 6 žlica krušne mrvice
- 0.50 šalica vrhnje za kuhanje
- muškatni oraščić
- 3 žlica maslac, slani
- 1000 g repa, bijela
Priprema
- Repu operite, ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi 15-20 minuta (dok ne omekša). Vodu odlijte, a repu protisnite kroz jako gusto sito.
- Mrvice u zdjeli prelijte vrhnjem i namačite nekoliko minuta. Jaja razmutite i umiješajte s pireom od repe u smjesu mrvica i vrhnja. Začinite naribanim muškatnim oraščićem i solju.
- U kalup namazan maslacem uspite smjesu od repe i po njoj rasporedite ostatak maslaca u listićima. Nabujak pecite oko 60 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 175°C dok površina ne postane smeđa.