Recepti 13. listopada 2014.

Nabujak od repe

gastro postao gastro.24sata.hr
Od smjese repe, vrhnja i mrvica napravite zgodan jesenski nabujak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 56

Potrebno vam je

  • 1.50 mala žlica sol
  • 6 žlica krušne mrvice
  • 0.50 šalica vrhnje za kuhanje
  • muškatni oraščić
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1000 g repa, bijela

Priprema

  1. Repu operite, ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi 15-20 minuta (dok ne omekša). Vodu odlijte, a repu protisnite kroz jako gusto sito.
  2. Mrvice u zdjeli prelijte vrhnjem i namačite nekoliko minuta. Jaja razmutite i umiješajte s pireom od repe u smjesu mrvica i vrhnja. Začinite naribanim muškatnim oraščićem i solju.
  3. U kalup namazan maslacem uspite smjesu od repe i po njoj rasporedite ostatak maslaca u listićima. Nabujak pecite oko 60 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 175°C dok površina ne postane smeđa.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivaL 10:32 28. Rujan 2017.

    Obožavam kad se u listi namirnica ne spomene jaja, ali eto ih kasnije u postupku... Koliko jaja???