Najukusnija verzija umaka od sira (s pivom)

Valeria Boltneva/Pexels Umak od sira i piva
Iskoristi jesenske večeri za uživanje u gustom umaku od sira i piva
Vidi originalni članak

Jesen ne može proći bez bar jednog kratkog kulinarskog eksperimenta s pivom. Ako se ne želiš upustiti u pripremu torte s tamnim pivom ili marinirati meso u pivu, isprobaj ovaj brzinski umak od cheddara

 

ovo moraš znati! Vodič za pripremu vrhunske tjestenine sa sirom

 

Umak može stajati do 3 dana u hladnjaku. Prije serviranja ga samo zagrij na vatri, bez dodavanja mlijeka ili vode, i posluži ga uz hrskavi kruh, krekere, tortilja čips, štapiće mrkve ili celera ili pak domaće perece

Umak od sira i piva

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice glatkog brašna
  • 0.33 l svijetlog piva
  • 250 ml mlijeka
  • 450 g cheddara
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • sol

Postupak:

  1. U dubljoj posudi na srednje jakoj vatri rastopi maslac. Dodaj brašno pa miješaj i kuhaj otprilike 3 minute.
  2. Postepeno ulij mlijeko i pivo pa kuhaj još 5 minuta, dok se umak ne zgusne. 
  3. Makni s vatre i umiješaj naribani cheddar i začine. 
  4. Posluži toplo!

 

brzo i fino Savršeno jutro uz tostirani kruh sa sirom i jabukama

 

Posjeti Gastro.hr