Recepti Piletina 17. travnja 2024.

SOČNO I MOĆNO Piletina s roštilja marinirana u pivu

Piletina
7 MIN
15 MIN
5
JEDNOSTAVNO
Grilana marinirana piletina
Grilana marinirana piletina
foto: Shutterstock
Vrijeme je za otvaranje sezone roštilja! I zato ti donosimo ovaj odličan recept za piletinu s roštilja mariniranu u pivu

Ima li što bolje od sočne i aromatične piletine s roštilja? Ako do sada niste probali marinadu od piva s dodatkom češnjaka i omiljenih začina, svakako ju stavite na svoj popis!

Jednostavne namirnice i začini, s dodatkom tvojeg omiljenog piva čine ovo jednostavno jelo, na čiju će ti pripremu otići veoma malo vremena, a postat će jedno od tvojih omiljenih. Svakako isprobaj naš recept!

 | Author: Guliver/Shutterstock Piletina s roštilja marinirana u pivu foto: Guliver/Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Piletina s roštilja marinirana u pivu
7 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pivo 325 ml
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Češnjak 5 režanj
  • Origano 1,50 žličica
  • Sol 1,50 žličica
  • Crni papar 1 žličica
  • Kajenska papričica 1 žličica
  • Pileći zabatak - otkošteni 10 kom
Postupak
  1. Stavi piletinu u veliku vrećicu. Pomiješaj sastojke marinade i prelij ih preko piletine. Protresi vrećicuda se svi komadi piletine jednako oblože marinadom. Ostavi piletinu u marinadi u hladnjaku 12 do 36 sati. Idealno bi bilo 24 sata.


  2. Sljedećeg dana, kada dođe vrijeme roštiljanja, piletinu izvadi iz hladnjaka i pusti ju da 30 minuta do sat vremena odstoji na sobnoj temperaturi.


  3. Zagrij roštilj i marinirane otkoštene pileće zabatke peci 6-8 minuta sa svake strane. Na roštilj dodaj i krišku limuna za bolji miris, te po želji češnjak. Piletinu po želji dodatno zapeci ako želiš da postane hrskavija. 


Isprobaj i ove odlične recepte za roštilj...

Možda vas zanima... Vrijeme je za roštilj: Fantastični prilozi s grilla Špajza Možda vas zanima... Čudo s roštilja: Ražnjići s mariniranim gljivama Špajza Možda vas zanima... Sir na roštilju - sjajan kontrast mesnim delicijama Špajza Možda vas zanima... Pet marinada za roštilj koje trebaš isprobati Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.