Špajza 30. srpnja 2017.

Vrijeme je za roštilj: Fantastični prilozi s grilla

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Rajčice, patlidžani, salate, sir i kukuruz bit će fantastični tek skinuti s grilla, a još bolji kada ih spojite s omiljenim mesnim i ribljim jelima s roštilja...

Priprema roštilja od nas traži da što manje vremena provedemo u kuhinji, a što više u našem dvorištu ili na balkonu. Kada roštilj već gori, zašto ga ne biste iskoristili čak i za pripremu priloga uz meso ili ribu s roštilja?

 

Možda vas zanima... Sjajne ideje: Preselite kuhinju u dvorište Recepti

 

Donosimo vam prijedloge koji bi vam mogli olakšati tople proljetne dane...

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kukuruz, fete grillanog sira, tikvice i kruh dodaci su bez kojih slasno roštiljanje ne može proći. Jednostavni su za pripremu, a pružaju maksimalan užitak.

Kukuruz je dovoljno tek ispeći pa kasnije premazati maslacem, začinskim biljem i soli, dok će tikvice biti potrebno kratko osušiti kako kod pečenja ne bi otpustile previše vode.

Sir narežite na deblje kriške, bacite ga na grill, a zatim sve poslužite u hrskav i tako poseban kruh s grilla.

 

Sir s roštilja Možda vas zanima... Ma što će nam meso pored sira s roštilja None

 

Jednostavan prilog može postati i salata od omiljenih žitarica kojoj možete dodati povrće s grilla. To može biti rajčica ili paprika, luk ili tikvice. Povrće narežite na trakice, premažite ga s malo ulja i začinite soli i paprom. Pecite dok se na povrću ne pojave crte od grillanja, a zatim sve ubacite u zdjelu prethodno skuhanog prosa, kus kusa, ječma, pa čak i tjestenine.

 

raznjici Možda vas zanima... Slasno bockanje: Obožavani ražnjići bez mesa None

 

Malo što može zamijeniti miris pečenih paprika, a najbolje od svega, pripremaju se nevjerojatno lagano. Najbolje će biti one nešto slađe, crvene paprike, a kombinirati ih možete s maslinovim uljem, soli i paprom.

Paprike je važno pustiti da poprime crnu boju na dijelovima. One definitivno neće zagorjeti već dati još bolje, raskošnije okuse.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Možda niste znali, no na grillu možete ispeći i krumpir. Pripremate li ga od samog početka, zamotajte ga u aluminijsku foliju i bacite na vrući grill, a želite li ga pak samo završiti na roštilju, najprije ga kratko skuhajte. Osušite ga pa ga premažite uljem, a zatim ga dovršite na vrućem grillu.

 

Možda vas zanima... Postanite roštilj majstor uz savjete Jamieja Olivera Špajza

 

Svestrani prilog postaje i patlidžan. Kada se ispeče na grillu, možete ga poslužiti samog, pretvoriti u ukusan namaz ili spojiti s tikvicama i rajčicom s roštilja te uživati u uvijek ukusnom ratatouille složencu. 

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC i Karlovačko

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.